Your search results

Milyen szempontok szerint válasszunk ingatlanközvetítőt?

A mai, felgyorsult ingatlanpiacon egyre többször teszik fel a következő kérdéseket: Saját magam értékesítsem az ingatlanomat, vagy kérjem közvetítő segítségét? Hogyan válasszak profi ingatlanközvetítőt? Nem marad kevesebb pénzem, ha kifizetem a jutalékot?! …

Megpróbálhatjuk közvetítő nélkül „megúszni” a vételt vagy az eladást, de bizonyítottan jobbak az esélyeink, ha profi ingatlanközvetítőt veszünk igénybe. Statisztikák szerint az ingatlanközvetítőn keresztül értékesített ingatlanok magasabb áron kerülnek eladásra, így a megbízási díj kifizetését követően is jobban járnak a tulajdonosok, mindamellett, hogy az értékesítők gyakorlottak a tárgyalásokon, továbbá minden jogszabályt, adó- és illetékfizetési kötelezettséget tudnak. Hiszen az ingatlanok nagy része nem tehermentes, sokszor jogilag is megoldandó feladatokat rejt magában, illetve a vásárlók nagy része sem készpénzes, szeretné elhasználni megtakarítását, cafetériáját, esetleg hitelt szeretne igénybe venni. Egy ingatlanközvetítő ezeket a komplex feladatokat koordinálja.

Emiatt egyre többen teszik fel a kérdést arról, hogy hogyan lehet megbízható ingatlanost találni, illetve milyen lehetőségek vannak arra, hogy az ember lánya/fia, ha már ingatlanost bíz meg, hogyan szűrje az ingatlanost, hogy ne szélhámosnak, vagy egyszerűen csak hozzá nem értőnek adja a megbízást (akár eladásról, akár vételről beszéljünk).

Lássuk a fő szempontokat:

Különbség van ingatlanközvetítő és egy profi értékesítő között. Az előbbi kizárólag az ingatlanok mihamarabbi cseréjében érdekelt, a profi ingatlanos azonban hosszú távon gondolkodik, tudja, hogy az elégedett vevő újra meg fogja őt keresni, és ami számára még fontosabb, ajánlják őt. Márpedig a profi ingatlanos alapvetően ajánlott ügyfelekkel dolgozik.

Az ingatlanközvetítő kiválasztásánál sarkalatos szempont, hogy mennyire ismeri jól az ingatlanpiacot. Az ingatlanpiac keresleti és kínálati oldalon is folyamatosan változik, ezért neki naprakésznek kell lennie.

Egy profi ingatlanközvetítő biztosan rendelkezik OKJ-s szakmai vizsgával.

Egy profi értékesítő nem csupán ingatlant ad el, hanem élethelyzetet, vagy egy adott problémát old meg vevő és eladó számára.

A szimpátiára nagy szükség van, mert anélkül nehéz megnyílni és őszintén elmondani, hogy ki, mit vár az adott megkereséstől, milyen célok vezérlik az ingatlanpiacon.

 

A másik kérdés, ami felmerül sokakban, hogy franchise vagy kis iroda?!

Nagyobb irodáknál sajnos a létszám felduzzasztásával nagyon híggá vált a közvetítők színvonala, ott a nagy számok törvényei uralkodnak.

Kisebb irodáknál, bár kisebb a portfólió, de ennek egyik előnye, hogy nagyobb odafigyelést kap a tulajdonos és az ingatlan is, gyorsabb a piaci reakció, így nagyobb hatékonysággal, személyreszabottabb ügyfélkörrel, hirdetési csomaggal tudnak dolgozni és mindezt kevesebb, egyedi jutalékért!

Nálunk az IC PARTNER ingatlanirodában dolgozó értékesítők OKJ-s végzettséggel rendelkező, több száz ingatlan eladását lebonyolító és több mint tíz éve az ingatlanpiacon dolgozó szakemberek, akik az értékesítés során felmerülő jogi-, adózási-, illeték ügyekben is tudnak tanácsot adni.

 

Értékesítőink tapasztalataik révén ingatlanának valós piaci értékét határozzák meg, annak hirdetésével kiemelten foglalkoznak, tárgylás technikájuknak köszönhetően azt a piacon elérhető legmagasabb áron értékesítik és mindezt egy kedvezményes megbízási díjjal teszik meg. Számukra nem csak az eladás a fontos, munkájuk része a teljes folyamat lebonyolítása, hitel intézése, ügyvédi előkészítés, utókövetés…

 

 1. október 1.Google
 1.  
 • 2024. május
  h K s c p s v
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031